HEI HEI, MENNESKER!

Ok. Nå skal jeg prate om noe superviktig.. Nemlig - jakker! Eller, jakke. Jeg synes absolutt ALLE burde kjøpe seg nye jakker. I dag. Eller.. Etter helgen iallefall, siden det begynner å li mot lørdag nå straks, og da er det ikke alle som er ute på jakkeshopping...

Uansett.. Jakken alle burde kjøpe seg har jeg bilde av her:


(Ja, takk. Dette bildet HAR blitt brukt før. Flere ganger. Men, hallo, SE da! Nydelig. Lizzzåmmmmmmm)

Sjekk fargen! Formen! Kvaliteten! Den er super! Varm og god og sånt. Og FRESH!
Dessuten ville det hjulpet alle oss sjåfører som kjører rundt i senhøst-/vintermørket. Jeg vet ikke om folk har skjønt det enda.. Men.. Det at dere ser bilen, betyr faktisk IKKE at vi som kjører bilen ser dere. Dere er faktisk ganske så usynlige der dere går med en gråhvit bikkje som går i ett med snøen, og mørke klær som matcher trærne ved siden av dere. Spesielt de av dere som går på morgenen, når det egentlig er ganske så bekmørkt ute, i mørke klær... Altså.. Man lurer litt.. Er de dumme, eller har de et dødsønske? Om det er sistvalgte, så kan de like gjerne hoppe fra ei bru eller noe, slik at vi som kjører slipper få skylda..

Men, joda. Hvorfor VARSELJAKKE, av alle ting? Hvorfor ikke sånne små reflekser? La meg demonstrere.

Når man kjører i.. Tja.. Mellom 55-85 km/t, f.eks, så går de mørke trærne ganske fort. Så, jeg kan legge til at det er LURT å bli sett på god avstand. Det der over her, er på ganske nært hold. Sånn.. "såvidt-jeg-klarer-å-svinge-unna"-hold. Som du kan se.. Du er temmelig skutt i huet når du går uten refleks i det hele tatt. Jeg ser deg ikke, din ting! Og, du selv risikerer at enten jeg eller han bilisten som kommer etter meg kjører over deg. Om du ønsker å dævve, greit nok. Men ta til betraktning at du også risikerer at du HELLER (istedenfor å miste livet) ender opp på sjukehuset med flere brukne bein. Og vet du hva? Da synes jeg faktisk ikke synd i deg i det hele tatt. 

OKEI, bilde to. Der har du en liten refleksting. Som du kanskje skjønner.. Dette er bedre enn å være uten refleks. Men, du er temmelig idiot likevel.. Du ser.. Det er såvidt en legger merke til denne! Spesielt om du har tendenser til å bevege hånden bak deg når du går. Såå.. Du setter deg egentlig ganske fint i risikosonen..
MEN SÅ, bilde tre! KUL REFLEKSJAKKE! Eller, vest. JEG SEEEER DEG! Og blir stolt av deg! *klappe på hodet*
Så.. Bruk massemasse refleks. Da er du flink gutt/jente/mann/dame/hermafroditt.

Men ok. Folket. Jeg kan godt skjønne at refleksvester ser muligens litt.. kleine ut. Egentlig, så er de temmelig stygge. (Men, for å sette det litt på spissen - det er bedre at kompisen din ser litt teit ut for en liten stund, enn at han ender opp med tarmene på veien. Eller, forsåvidt.. At du selv ser litt rar ut, enn at du skal ligge på sykehuset med en fot som kanskje aldri blir bra igjen.) Så, jo. Ja. JEG mener at.. sånne som lager sånne ting, og produserer produkter for å øke trafikksikkerheten og sånt.. At SLIKE folk burde ta et tak. Få refleksene til å bli litt kulere. Jeg ville MYE heller ha hatt en KNALLROSA (sånn, signalfargerosa) vest med en refleksenhjørning og refleks"regnbuer" på, enn en kjedelig gul en. De burde satse litt mer på farger og former. Få folk til å synes refleks er litt kulere. Så hadde kanskje vi sjåfører sluppet å sitte med hjertet i halsen, og du selv hadde kanskje sluppet å bli påkjørt av en bil i høy hastighet.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits